Vlooien kunnen erg vervelend zijn voor honden

Als eigenaren van gezelschapsdieren wordt gevraagd wat zij het meest vrezen aan de zomermaanden, zeggen zij meestal vlooien! Deze kleine donkere bruine insecten komen vooral in de zomer naar boven, maar ze zijn ook te vinden in andere maanden van het jaar.

Honden worden vaak besmet met vlooien door contact met andere dieren of contact met vlooien in de omgeving. Met de sterke achterpoten van dit insect kunnen ze van een ander dier of vanuit de omgeving op jouw hond springen. Vaak veroorzaakt dit jeuk, maar voor een gevoelig of vlooien-allergisch dier, kan de jeuk zo erg worden dat dit kan leiden tot haaruitval, ontsteking of secundaire infecties van de huid. Sommige dieren, die overgevoelig zijn voor het speeksel van de vlo, kunnen zelfs over hun hele lichaam jeuk krijgen.
Hoe weet je nou of het echt vlooien zijn die de jeuk bij je dier veroorzaken? Over het algemeen kan je dit zien doordat je de vlooien ziet scharrelen langs het oppervlak van de huid. Donkere koperkleurige beestjes zijn vaak op zoek naar harige gebieden, hierdoor zie je ze ook vaak bij het hoofd, bij de beuk en aan de binnenkant van de dijen.

Veel vlooien bij elkaar zien er uit als donkere vlekken van peper verspreid over het huidoppervlak. Als je dit ziet zie je waarschijnlijk ook de uitwerpselen van al deze vlooien, deze uitwerpselen bestaan uit verteerd bloed. Probeer er een paar te pakken en leg ze op een vel keukenrol, als je na een paar minuten ziet dat deze vlekken zich hebben verspreid als kleine bloedvlek weet je zeker dat je huisdier vlooien heeft!

Je hond heeft vlooien, en nu?

Als je er achter bent gekomen dat je hond vlooien heeft kan je dit behandelen met een bestrijdingsmiddel. Wij adviseren hiervoor Prac-tic.  Prac-tic is minimaal gedurende 4 weken effectief tegen nieuwe vlooienbesmettingen. Prac-tic heeft een aanhoudende effectiviteit tegen teken gedurende 4 weken. Prac-tic nooit gebruiken op pups die jonger zijn dan 8 weken en aan kleine rassen die minder wegen dan 2 kg. Niet toedienen aan zieke of herstellende dieren.

Gebruik van Prac-tic heeft onderstaande voordelen:

  • Doodt vlooien binnen 24 uur
  • Beschermt 4 weken tegen herbesmettingen met vlooien (en teken)
  • Gemakkelijk aan te brengen
  • Mag ook op drachtige en zogende teven worden gebruikt

prac-tic

The post Vlooien kunnen erg vervelend zijn voor honden appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline