Waarom houden katten zo van dozen?

Dat katten van dozen houden, dat wisten we. Uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht blijkt dat katten liever in dozen zitten omdat de omsloten ruimte ze veilig laat voelen, dit helpt als zij stress voelen.

Dozen bieden ook veilige plaatsen voor katten om een ​​dutje te doen. Katten kunnen 18  tot 20 uur per dag slapen, in het wild vergroot het slapen in een verborgen plek de overlevingskansen. ‘Katten houden van dozen, omdat ze zich graag willen verbergen,’ zegt Stephen Zawistowski, wetenschap adviseur van de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals.

Een andere theorie is dat katten van dozen houden, omdat het helpt hen warm te houden. Katten hebben een veel hogere tolerantie voor hogere temperaturen dan mensen, en hebben het niet graag koud.

Ze kunnen ook proberen om ongewenste aandacht te ontsnappen door in een doos te gaan. Katten hebben geen goede strategieën om conflicten op te lossen, vaak rennen ze weg en verstoppen ze zich als zij gevaar of stress voelen aankomen. Hiervoor verstoppen zij zich niet alleen in dozen. Ze houden van veel afgesloten ruimtes zoals lades, boodschappentassen en andere verbrongen plekjes.

In dit filmpje zien we een heus paradijs voor katten! Zou jouw kat hier ook graag willen spelen denk je?

The post Waarom houden katten zo van dozen? appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline