Wat doe je met bezoek dat bang is voor honden?

Jij kunt het je vast niet voorstellen, maar er zijn genoeg mensen die bang zijn voor honden. Wat kun jij hieraan doen?

hond 12Als hondenbezitter kun je er altijd mee te maken krijgen: vrienden of kennissen die bang zijn voor je huisdier. Voor jou misschien onbegrijpelijk, maar angst voor honden kan heel vervelend zijn. Gelukkig zijn er manieren om bange vrienden te helpen.

Honden zien angst

Zeg hen bijvoorbeeld rustig te blijven in de buurt van je hond. Er wordt vaak gezegd dat honden het ruiken als je bang bent, maar het is veel waarschijnlijker dat een hond merkt dat iemand bang is door het gedrag van die persoon. Zo is het bijvoorbeeld niet slim als iemand die bang is de hond de hele tijd in de gaten houdt of aankijkt, want dit beschouwt hij als bedreiging of uitdaging.

hond 11Ontspan

Een gespannen lichaamshouding zorgt bij de hond ook voor spanning. Als je bange vrienden op bezoek komen, kunnen ze beter naar de staart van de hond kijken, want die geeft ook aan hoe hij zich voelt. Sowieso kan het handig zijn om meer te leren over het gedrag van de hond: als de beestjes tegen iemand opspringen, is dat vaak om aandacht te vragen, niet om aan te vallen. Dat is toch fijn om te weten voor iemand die bang is.
Mochten deze tips niet helpen, dan is gedragstherapie een manier om van de angst voor honden af te komen. En tot die tijd kun je je maatje misschien beter even in een andere ruimte laten als er angsthazen over de vloer zijn…

The post Wat doe je met bezoek dat bang is voor honden? appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline