Wat doe jij op de langste dag van het jaar?

Het begin van de zomer komt eraan! Op zaterdag 21 juni, de langste dag van het jaar, gaat de astronomische zomer van start. Alle reden om de natuur in te gaan! Wij zetten de leukste ideeën op een rij – mét dieren natuurlijk.

1. Zonsondergang in Diergaarde Blijdorp

Victoria amazonicaEen kijkje nemen op het olifantenperk, of liever in het binnenverblijf van de zebra’s? Het kan allemaal tijdens de speciale avondopenstelling van Diergaarde Blijdorp. De Rotterdamse dierentuin blijft op 21 juni open tot 22.04 uur, het exacte tijdstip dat de zon ondergaat. Zo heb je alle tijd om alle mooie dieren te bewonderen! Het wordt bovendien een heel spannende avond: zou de victoria amazonica gaan bloeien in het tropische Vlinderparadijs Amazonica? Deze reuzenwaterlelie bloeit slechts twee nachten, maar de kans is groot dat dat dit jaar op de 21e gebeurt! Op de eerste bloeiavond opent de knop zich dan tot een schitterende witte bloem, die naar ananas ruikt. Tijdens de tweede nacht is de bloem rozerood van kleur en zakt hij onder water. Dat moet je zien!

2. Zeilen op het Lauwersmeer

Zeilen wordt wel héél bijzonder als je op de langste dag van het jaar het water op gaat. Met de Waddenvereniging vaar je op 21 juni tussen 19.00 en 24.00 uur op het Lauwersmeer, een afgesloten zeearm van de Waddenzee. Hier herinneren allerlei elementen nog aan de periode dat het meer nog Lauwerszee heette. Een gids vertelt je onderweg over het belang van licht en duisternis voor planten en dieren in het waddengebied. En wie de nachtelijke vaartocht helemaal onvergetelijk wil maken, neemt een duik in het donkere water.

3. Vleermuizen in de Vlietlanden

Heb jij wel eens een vleermuis gezien? Of zelf nachtvlinders gevangen? En weet jij wat er ’s nachts scharrelt langs het pad? Een gids van Natuurmonumenten laat het je zien tijdens de OERRR Midzomernacht  in de Vlietlanden in Midden-Delfland. Je gaat samen op stap met een zaklantaarn, zodat je zelf kunt ontdekken hoe de dieren slapen in een natuurgebied. Maar niet álle dieren gaan slapen! Ook ’s nachts piept, plonst en spettert het in de Vlietlanden: hier hoor je de nachtdieren. Tijdens de Midzomernacht ontdek je welke dieren dat zijn. Rondleidingen beginnen om 20.00 en 20.30 uur.

The post Wat doe jij op de langste dag van het jaar? appeared first on Dierennieuws.

Dierennieuws

fritzonline