Wij keken naar ‘Anouk Matton Privé’: wat een knuddezooi!

Model, dj, kersverse mama en vrouw van Dimitri Vegas: Anouk Matton (29) heeft alles voor een boeiende docureeks. Maar wat we te zien krijgen in ‘Anouk Matton Privé’ op VTM2 is allesbehalve boeiend. Eerder bevreemdend. Welkom in de wazige wereld van energieballen, brandende salie en complimentenkringen. De Kardashians draaien zich om in hun schoonheidsslaapje.

Ondertussen is ze de fiere mama van London Takis Thivaios, maar op het moment van de opnames is Anouk Matton hoogzwanger. Een levensfase die de Antwerpse blondine zelf maar matig apprecieert. “Ik voel me dik, ja, en ik heb het daar moeilijk mee. Zwanger zijn vind ik sowieso niet mooi, bij geen enkele vrouw.” Het startschot van drie kwartier ongelukkige uitspraken en ongemakkelijke momenten. Anouk Matton Privé lijkt wel een slechte spin-off van The Sky Is the Limit.

Om de babykamer in te richten doet mevrouw Dimitri Vegas beroep op haar vriendin Cilou Annys, die je ongetwijfeld nog kent als Miss België 2010. De Brugse scone runt dezer dagen een babywinkel en zegt logischerwijs geen nee tegen een streepje gratis publiciteit. De apotheose van de inrichting is een op maat gemaakt babyparkje van Fendi. Voor de minder gefortuneerde lezers: dat is blijkbaar een bekend Italiaans luxemerk. “Die baby heeft daar natuurlijk niets aan, maar dat is enkel voor mij”, benadrukt ze graag haar wereldvreemdheid.

Ondertussen is ook Anouks beste vriendin Jill Cnudde de Schotense villa binnen geparadeerd. Die ken je ongetwijfeld niet meer van dat andere VTM2-programma Jonge Wolven. Samen “viben” ze zo goed dat ze besluiten een lifecoach te bellen omdat er negatieve krachten in het optrekje zouden hangen. Gelukkig heeft die spirituele vrouw dé oplossing: met brandende salie door het huis gaan terwijl je willekeurige getallen opsomt. “Waarschijnlijk gaan de mensen dit van de pot gerukte blondine-shit vinden, maar het maakt ons niet uit wat ze van ons denken.” Zot zijn doet geen zeer, maar wel aan onze ogen. En dan moesten de energiebal en de complimentenkring nog aan bod komen.

Op een venijnige verrassings-babyshower met een twintigtal Anouk Matton-look-a-likes, kilo’s verse tonijn en liters (alcoholvrije) champagne leren we dat ‘knudde’ in Nederland ‘kut’ betekent, waardoor de ‘vriendinnen’ maar wat graag opmerken dat ze dus eigenlijk met ‘Jill kut’ aan tafel zitten. Je hoort het, de sfeer zit er dik in. Net als dj MATTN zelf, die bij het overnemen van de dj-booth al snel ervaart dat haar buikje toch wat in de weg zit om goed te kunnen draaien. Waar is dat feestje?

In de eerste aflevering maken we ook nog kennis met zus Hilke, hond Malibu, de ouders en de zangcoach van Anouk. En Dimi? Die schikt zich in een bescheiden bijrol. Nochtans zorgt hij voor het enige noemenswaardige fragment tijdens een emotioneel gynaecoloogbezoek. Misschien was het voor iedereen beter geweest als Anouk Matton Privé ook gewoon privé was gebleven. Waar zijn die energieballen als je ze nodig hebt?

Anouk Matton Privé, maandag om 21.40u op VTM2


Het Nieuwsblad : NB

fritzonline